Jan Eef houdt eigen referendum

Hoogstins2024

De langste dag is net geweest, maar Jan Eef wil het met de bewoners alvast hebben over de donkere dagen voor Kerst. De winkelstraatvereniging houdt een eigen referendum: over de kerstverlichting.

De feestverlichting in de straat was niet bepaald onomstreden. De afgelopen jaren bestond die uit jerrycans met een gekleurd lampje erin: wat leidde tot heel veel negatief én positief commentaar: van ‘lelijk’ en ‘afzichtelijk’ tot ‘origineel’ en ‘milieuvriendelijk’.

Om deze controverse voor te blijven wil de winkelstraat weten wat bewoners en winkeliers vinden. Iedereen mag nu stemmen over de kerstverlichting.

Jan Eef riep vorige week op Facebook op tot stemmen. Tot nu toe namen al 200 mensen de moeite om te kiezen uit een van de vier varianten: een hartje, drie hartjes, een kroontje of een fietswiel. Een aantal bewoners grijpt de gelegenheid aan om hun mening te geven over wat er was.

Sommigen suggereren de jerrycans terug te laten komen, anderen blijken dolblij te zijn dat ze zijn verdwenen. Toch zien sommigen ook tussen de nieuwe varianten niets van hun gading en willen graag ‘ouderwetse’ feestverlichting. “Zoals in de binnenstad”.

Stemmen kan via een link op de facebookpagina van Jan Eef, bij de post over de feestverlichting, hier. Je hebt de tijd tot 12 juli.

DeWestkrant