Stemmen over feestjes, yoga en opvang

Hoogstins2024

Kinderfeestjes, workshops, buitenschoolse opvang, lekkere koffie drinken, koken, yoga, een buurtwinkel. Een greep uit de plannen van de drie partijen die hun intrek willen nemen in het opgeknapte speeltuingebouw op het Barentszplein in de Zeeheldenbuurt. Dat wordt nog moeilijk kiezen voor buurtbewoners, want zij mogen van stadsdeel West bepalen wie van de drie de exploitant wordt.

Het gebouwtje wordt gebruikt door de speeltuinbeheerder. Maar er staat nog een deel leeg. De lijst wensen vanuit de buurt was niet mis: de activiteiten moeten zijn gericht op kinderen en jongeren, en bijdragen aan de sociale cohesie in de buurt. Ook moet het gebouw gehuurd kunnen worden voor buurtactiviteiten.

Buurtbewoners vanaf twaalf jaar mogen hun stem uitbrengen. Het stemlokaal in het speeltuingebouw is zaterdag, maandag en woensdag enkele uren geopend. De strijd gaat tussen de deze drie partijen:

Montris Kinderopvang, geleid door buurtbewoner Emmeline Bijlsma, gaat onder meer buitenschoolse opvang bieden. Ook kunnen buurtbewoners elkaar bij een kopje koffie ontmoeten, terwijl de kinderen in de speeltuin spelen. Verder zullen er feestjes en workshops worden georganiseerd voor kinderen uit de buurt. Tieners kunnen na school onder begeleiding huiswerk maken, of ontspannen.

Kinderopvangorganisatie Brood & Spelen wil hier veertig kinderen van BSO Westerdok buiten laten spelen. De initiatiefnemers staan open voor ideeën uit de buurt, en denken onder meer aan kinderfeestjes, een kinderkookcafe, avondmaaltijden en ochtenden met koffie, smoothies en taart. De ruimtes zijn te huur, bijvoorbeeld voor workshops yoga en dans.

Van A tot Z wil een creatieve, educatieve hangplek voor de buurt bieden, met uitdagende en spannende activiteiten. Bedoeld voor zowel jong als oud. Een studio voor yoga en dans, een kleine buitenschoolse opvang, workshops, galerie, buurtwinkel en plek voor koffie. Er is ruimte voor kinderexposities, buurtfeesten, trainingen, voorstellingen en huiswerkbegeleiding.

Lees hier meer over de drie plannen en de stemprocedure.

DeWestkrant