ABN AMRO sluit filiaal Bos en Lommer

Het filiaal dat op 6 april sluit. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het kantoor van ABN AMRO aan het Gulden Winckelplantsoen in Bos en Lommer gaat op 6 april dicht. Het aantal bezoekers loopt al jaren sterk terug, aldus de bank. Klanten kiezen volgens ABN AMRO steeds vaker voor bankieren via internet en de app op mobiel, terwijl ook hypotheekgesprekken al vaak via de webcam plaatsvinden.

De ABN AMRO gaat klanten doorverwijzen naar andere filialen, zoals die aan het Osdorpplein. De bank wil aan het Gulden Winckelplantsoen alleen twee geldautomaten achterlaten voor opnamen en stortingen.

Seniorencoaches

ABN AMRO zegt met speciale seniorencoaches extra oog te hebben voor oudere klanten die behoefte hebben aan hulp bij hun bankzaken. Klanten kunnen op een kantoor uitleg krijgen over bankieren via internet of mobiel, aldus de bank.

Tegenvaller

De medewerkers van het filiaal gaan straks werken vanuit andere kantoren. De huur van het pand wordt opgezegd. De sluiting van het filiaal is een nieuwe tegenvaller voor het winkelgebied. Op het naastgelegen Bos en Lommerplein sloot al een reeks winkels de deuren.

DeWestkrant