La Reinita brengt Buenos Aires naar Westerpark

Hoogstins2024

Bij La Reinita in de Van Hallstraat kun je nu volop ijs scoren, maar binnenkort maakt het ijs plaats voor dé snack van Argentinië: de empanada.

Creativiteit was troef bij ijssalon en ijslab Ludo & Hedo in Westerpark. Sinds 26 juli zit op de plek van deze buurtlieveling wederom een ijszaak, eentje met Italiaans-Argentijnse wortels ditmaal: La Reinita. Het smurfenijs springt er qua kleur uit, maar achter de vitrine vind je ook meer volwassen smaken als maracuja, cheese cake en witte chocolade. Op verzoek maakt de vriendelijke jongen achter de toonbank rap een goede espresso voor je; ijs met espresso, een fijne combinatie én prima om mee te hangen op het bankje voor de zaak en gelijk wat couleur locale op te snuiven.

Argentijnse delicatessenwinkel
Deze nieuwkomer in de Van Hallstraat is de tweede zaak van Sandro uit het Italiaanse Udine en Deby uit Buenos Aires. Deby heeft een koksopleiding gedaan en kwam naar Europa om te werken in Franse, Italiaanse en Spaanse restaurants. De ouders van Sandro hadden een eigen café en ook hij had ooit zijn horecaonderneming: een restaurant/wijnbar. De twee vonden elkaar in de keuken van een Amsterdams restaurant en besloten in onze stad samen een bestaan op te bouwen. In mei 2018 openden zij in de Westerstraat La Reinita Empanadas, een Argentijnse delicatessenwinkel met een hoofdrol voor Argentijnse pasteitjes, de empanadas, ‘handgemaakt en met puur natuurlijke ingrediënten’.

Confit de canard
De pasteitjes zijn er onder meer met pikante kip, champignons en truffel, Argentijnse chorizo (6 voor 21 euro). De empanada met confit de canard, camembert, dadels en gekarameliseerde ui lijkt mij er een eentje om te onthouden. Als je wilt weten wanneer ze in Westerpark worden verkocht, moet je deze Facebook-pagina in de gaten houden. Benieuwd of ze net zo lekker zijn als die van Baires Empanadas. Tot die tijd kun je je laven aan het ijs van La Reinita en Argentijnse producten inslaan, zoals alfajores (maizenakoekjes), maté (Argentijnse thee) en dulce de leche (karamelpasta). Benieuwd naar deze pasta, maar vind je een pot wat te veel van het goede? Koop dan gewoon een bolletje dulce de leche-ijs (1,70 euro).

Meer ijs? Check deze lijst.

 

 

DeWestkrant