De Ao Bar in de Van Hallstraat stopt supergezonde matcha in gebak

Wat er wordt opgeschept? De Matcha Dragon Ball, een soes met matcha-vulling.
Hoogstins2024

In het weekend heeft koffiezaak Ao Bar in de Van Hallstraat iets weg van een bakkerij en is er een glansrol weggelegd voor lekkers met matcha, een razend populair groen poedertje.

Een tijdje terug zat ik aan de bietenpoeder. Ik ben hartstikke kippig en had gelezen dat het goed voor mijn ogen zou zijn. Ik deed het ’s ochtends door mijn yoghurt met muesli en fruit. Maar nadat ik dat spul er voor de zoveelste keer niet goed doorheen had geroerd, was de liefde over: zó goor dat droge goedje, het spul vloog als een stofwolk uit mijn mond. Voor mij geen poeder meer. Althans tot voor kort. Inmiddels ben ik door mijn bezoekjes aan de Ao Bar in Westerpark in de ban van matcha, een van oorsprong Japanse thee waarvan de blaadjes vermalen zijn tot poeder.

Tovermiddel?
Google je op ‘matcha’, dan is het makkelijk om onder de indruk te raken van dit ingrediënt. De stoffen erin zouden je kans op diabetes en beroertes verkleinen, goed voor je bloedvaten zijn en helpen tegen aderverkalking. Ook zou matcha je immuunsysteem helpen om je lichaam weer op te lappen als je ziek bent geweest. Of matcha echt zo’n wondermiddel is, kan ik niet met zekerheid zeggen. Maar wat ik wél weet, is dat je er veel lekkers mee kunt maken. Niet zo gek dus, dat het goedje in een paar jaar een ware hype werd. Zo verkoopt T’s Teabar in de Jan Eef al tijden de een na de andere matcha latte en is Tea’s Delight in de Kinker ’s zomers de plék voor matcha-ijs.

Matcha Mille Crêpe Cake
Vooral in het weekend is het matcha-wise een slimme zet om aan te koersen op de Ao Bar in de Van Hall. Qua zoetigheden heb je overigens door de week ook niet te klagen – check de cannéles! Maar in het weekend doen de mannen er nog een flinke schep bovenop, waardoor matcha-fans gegarandeerd uit hun dak zullen gaan. De marmercake met matcha en de prachtige soezen met romige matcha-vulling (4,50 euro per stuk) krijgen dan gezelschap van een matcha-taart. Deze taart, die voluit de Matcha Mille Crêpe Cake heet, bestaat uit 30 flensjes met slagroom en witte chocolade ertussen. De patissier die erachter zit is zo’n vier uur bezig om de taart te maken. Mocht je wat te vieren hebben – het leven, een nieuw mondkapje, de verjaardag van je kat, nieuwe nagels of wat dan ook – dan kun je er ook een bestellen. Gewoon een punt is natuurlijk ook een optie. Dikke kans dat ik er dit weekend ook in zit te prikken.

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Steeds meer mensen lezen De Westkrant en dat waarderen wij enorm. De Westkrant is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Door jouw donatie kunnen wij ons werk blijven doen en iedere dag nieuws brengen uit Amsterdam-West.

Voor minimaal € 5,- kun je ons steunen, en dat is zo gebeurd.

Klik hier om te doneren Word supporter