Actiegroep Tram 14 brengt protestlied bij afscheid Alexandra van Huffelen (GVB)

(beeld: Twitter)
Hoogstins2024

De actiegroep Tram 14 mot blijven zwaait GVB-directeur Alexandra van Huffelen op een wel heel orginele manier uit, namelijk met een heel eigen protestlied. De twijfelachtige eer valt Van Huffelen te beurt, omdat ze verantwoordelijk is voor het schrappen van de lijn. De actiegroep heeft echter de moed nog niet opgegeven, blijkens dit lied. Tram 14 mot blijven heeft zichzelf inmiddels ook al omgedoopt tot Tram 14 mot terug.
Volgens de actiegroep hebben bewoners in Nieuw-West en West nog steeds last van het uitvallen van de tramlijn. Dit zou hogere reiskosten en meer reistijd met zich meebrengen, omdat reizigers van West naar Oost in het centrum moeten overstappen. Lijn 14 reed eerder onder meer over de Bos en Lommerweg naar de Dam en verder naar Flevopark, onder meer langs Artis. Na de komst van de Noord/Zuidlijn in juli 2018 verdween het westelijke deel van de lijn. Van het centrum naar Flevopark rijdt de tram overigens nog steeds.
Van Huffelen wordt staatssecretaris voor Financiën en moet het toeslagenstelsel gaan hervormen. Daarbij wordt ze ook verantwoordelijk voor de Douane. Tram 14 mot trug wenst de toeslagengedupeerden ‘veel sterkte’ met de nieuwe bewindsvrouw.

Hier kun je het protestlied beluisteren en bekijken.

DeWestkrant