De Westkrant gaat live met Westside Stories

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

MidWest en De Westkrant presenteren het komende jaar een serie talkshows over dé actuele thema’s die spelen in de stad en specifiek bij ons in West. Op maandag 23 maart trappen we af met de eerste editie, over de segregatie in het onderwijs in de stad: ‘De school in de bubbel’.

School in de bubbel
Witte scholen, zwarte scholen en waarom zit daar niks tussenin? En hoe zorgwekkend is het eigenlijk dat ouders en kinderen van verschillende achtergronden elkaar niet of nauwelijks ontmoeten op het schoolplein. Blijft iedereen zo in zijn bubbel? Wethouder Marjolein Moorman maakt zich hier zorgen over, en presenteerde begin dit jaar een plan om de segregatie in het onderwijs tegen te gaan.
Hoe gaat het nu in West, de bakermat van het mengen van scholen door ouderinitiatieven? Worden die gemengde scholen steeds ‘witter’ of juist steeds ‘zwarter’? Anneloes Mullink (AT5) gaat in gesprek met oa. wethouder Moorman en SKC-directeur (stichting voor Kennis en Sociale Cohesie) Reda Belkadi met andere gasten uit West over dit thema.
Meepraten? Ideeën? Laat het ons weten! <mail@dewestkrant.nl, ovv Talkshow>
Met medewerking van oa. Degi ter Haar, Anneloes Mullink, Anita Groenink, Martine de Vente.
Inloop 19:30 uur

En op deze data, kun je de volgende onderwerpen verwachten.
23-3 School in de Bubbel
18-5 Iftar
25-6 Heimwee naar Mokum
14-9 Jong in Amsterdam-West
12-10 Het Wilde Westen