Tweedehands laptops nog steeds nodig in West

(beeld: Unsplash)
Hoogstins2024

Welzijnsorganisatie ABC West zamelt via MidWest in De Baarsjes laptops in voor bewoners die niet de beschikking hebben over een laptop of pc. Hoewel er voor schoolkinderen tijdens de eerste lockdown al dergelijke acties op touw zijn gezet, zijn er ook volwassenen die niet beschikken over dergelijke digitale hulpmiddelen om online bijeenkomsten te kunnen volgen.
Denk hierbij aan vergaderingen via ZOOM of Teams met buurtgenoten en collega’s, voor ouderavonden op school, om belangrijke formulieren of documenten te kunnen downloaden en versturen of om financiële zaken te regelen. Zeker in deze tweede golf waarin iedereen zo veel mogelijk thuis moet blijven, is een computer een onmisbaar apparaat geworden.
Wie een laptop heeft liggen die is afgeschreven en in de kast ligt te verstoffen of een werkgever heeft die een stapeltje apparaten heeft, breng ze naar MidWest aan de Cabralstraat in De Baarsjes. Alle apparaten zijn welkom, dus ook gedateerde oude beestjes. ABC West distribueert ze weer via buurtcentra en zorg- en welzijnsclubs aan bewoners in West.