Oproep wijkagent: geef niets meer aan bedelaars bij Avondmarkt

De Avondmarkt aan De Wittenkade in 2020. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Een oproep van de wijkagent aan klanten van De Avondmarkt in de Staatsliedenbuurt om niets meer te geven aan mensen die bij de ingang staan, heeft tot verontwaardiging geleid op Twitter. Een kritisch bericht hierover van klant Chris Julien had zondagmiddag ruim 300 likes en was ruim 170 keer geretweet.

‘Omgekeerde wereld: klanten van de buurtsuper worden opgeroepen geen eten of geld aan dakloze mensen te geven ‘in het belang van de leefbaarheid’ van de buurt”, twitterde Julien. Hij reageerde op een brief van de wijkagent die hangt in de entree van de buurtwinkel op de Wittenkade.

“Er zijn veel klachten over bedelaars die zich hinderlijk ophouden voor de ingang van avondwinkel De Avondmarkt en de nabijgelegen woningen”, staat er in de brief die al dateert van 23 augustus. “Gebleken is dat veelal klanten van de winkel de oorzaak van het probleem zijn omdat zij geld of etenswaren/drank geven.”

De wijkagent verzoekt klanten dringend om ‘in het belang van de veiligheid en leefbaarheid ter plaatse te stoppen met het geven van donaties in welke vorm dan ook aan bedelaars’. 

 

DeWestkrant