Banenmarkt voor daklozen in start-up hub B. Amsterdam

(Foto De Regenboog Groep)
Hoogstins2024

Daklozen helpen om aan het werk te komen. Dat beoogt De Regenboog Groep met de speciale banenmarkt die dinsdag plaatsvond in B. Amsterdam. Deze start-up hub in Nieuw-West stelde hiervoor evenementzalen ter beschikking. Het contact kwam tot stand via UseSpace, een nieuw bedrijf dat gebouwen beter en breder wil benutten.

B. Amsterdam huisvest ruim 200 bedrijven in drie gebouwen, waaronder een voormalige IBM-vestiging. De start-up hub werkt nu samen met UseSpace om daar ruimtes te gebruiken voor maatschappelijke initiatieven op de momenten dat deze niet gebruikt worden door de huurder.

Kwetsbaar
Op de banenmarkt waren als werkgevers aanwezig Tetrix Techniek, Festival Academy Amsterdam en Albert Heijn. “Het is cruciaal dat we kwetsbare doelgroepen helpen terug op de arbeidsmarkt te komen, om zo verdere afglijding te voorkomen”, aldus Sven Kleijn van De Regenboog Groep.

Boost
“De daklozenbanenmarkt is één van de eerste maatschappelijke initiatieven waarvoor B. Amsterdam een plek biedt”, aldus Tessa Bakker, ceo van B. Amsterdam. “De deelnemers zijn hier omringd door ondernemers en talent, waardoor zij zich weer onderdeel kunnen voelen van de maatschappij en het werkende leven. Wij hopen dat dit hen een boost geeft en dat ze zich altijd welkom voelen om bij B. binnen te lopen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze ruimtes optimaal gebruikt worden. Als ’s avonds onze huurders of bezoekers naar huis zijn, dan stellen we onze ruimtes via UseSpace graag ter beschikking aan maatschappelijke initiatieven, zoals deze banenmarkt.”

DeWestkrant