West in top 10 ‘coolste buurten van de wereld’ – volgens Time Out

Toeristen op de Overtoom. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Amsterdam-West hoort tot de top 10 van ‘coolste buurten van de wereld’, volgens internationale uitgever Time Out. Op de lijst met trendy wijken in wereldsteden staat West op de negende plek. Winnaar in 2023 is Laureles in Medellin, Colombia.

“Amsterdam-West heeft het allemaal. Hip, gezellig en creatief; het gebied is een unieke mengeling van Nederlandse traditie en internationale energie”, zo oordeelt Time Out. Genoemd worden onder meer de De Clercqstraat, Kinkerstraat en Overtoom met huizen van baksteen en ‘boetieks, multiculturele eetzaken en trendy cafés’. En even verderop vind je ‘rustige woonstraten en grachten’. 

Museum Het Schip, Westerpark, Club De School en Lab111 zijn plekken die West aantrekkelijk maken, volgens Time Out. Een dagje West? De redactie tipt onder meer Back to Black voor koffie, Café l’Affiche voor een drankje en nNea voor pizza. 

Voor de ranglijst vroeg Time Out lezers suggesties voor buurten met de beste mix van cultuur, betaalbaar eten en drinken, nachtleven en gemeenschap. Redacteuren en experts maakten een selectie op basis van 12.000 reacties. Daarbij keken ze ook naar criteria als ‘toegang tot groen’ en ‘bloeiend straatleven’.

De top 10

  1. Laureles: Medellín, Colombia
  2. Smithfield: Dublin, Ierland
  3. Carabanchel: Madrid, Spanje
  4. Havnen: Kopenhagen, Denemarken
  5. Sheung Wan: Hong Kong
  6. Brunswick East: Melbourne, Australië
  7. Mid-City: New Orleans, VS
  8. Isola: Milaan, Italië
  9. West: Amsterdam, Nederland
  10. Tomigaya: Tokyo, Japan

De volledige lijst met 40 buurten is te vinden bij Time Out