Helemaal zen met pizza-meditatie

(beeld: nNea)
Hoogstins2024

Gewoon een robbertje yoga of een potje mediteren is er in West niet meer bij. In ons stadsdeel geven we er onze eigen draai aan. Zo organiseert restaurant nNea in de Bilderdijkstraat op 7 februari een pizza-meditatie.

Amsterdammers die nog nooit een Downward Facing Dog hebben nagebootst, zijn op één hand te tellen. Yoga is hot en daarmee ook zaken als mindfulness en meditatie. Veel van deze ontspannings- en bewustwordingstechnieken hebben eeuw na eeuw hun waarde bewezen. Desondanks deinzen Amsterdammers er niet voor terug om er een kekke twist aan te geven.

Ganja yoga
Zeker bij ons in West is niets heilig. Zo schreven we eerder over de yoga met katten bij Kattencafé Kopjes. De ganja yoga – eerst een blow, daarna een yogapose – bij Studio 100 vonden we ook een artikel waard. Bijna net zo geestverruimend zijn de bieryogasessies van Gebrouwen door Vrouwen; rekken en strekken in het gezelschap van een koud biertje. Op verzoek organiseren de brouwers deze sessies op locatie, waarbij je ook traint op de pose der poses: de Blikopener.

Dough master Vincenzo Onnembo

Het nieuwste van het nieuwste aan het spirituele Westfront is de pizza-meditatie bij nNea Pizza op 7 februari. Met deze lunchsessie kleuren dough master Vincenzo Onnembo en zijn crew ‘buiten de lijntjes van de traditie’. Het meubilair maakt tijdelijk plaats voor gekleurde yogamatten en kaarslicht. Tel daarbij kalme muziek én de geur van versgebakken pizza bij op en het mediteren gaat van een leien dakje. Een kwestie van ‘calm down and let the day slip away’. Simple comme bonjour, dus.

‘Culi-zen trend’
Pizza-meditatie lijkt er eentje in de categorie ‘zottigheid’, maar is dat wel zo? Wellicht is dit wel de geboorte van een ‘culi-zen trend’. Ik voorspel hot yoga tussen pannen met pruttelende bouillon – Japanse shabu shabu, Chinese fondue. Waarom geen vipassana-meditatie bij de geur van geroosterde kip uit de tandoori-oven? The sky is the limit, mits je je hart openstelt. Wie weet zie je het licht na je eerste pizza-meditatie. Voor 27 euro per persoon kun je erbij zijn, daarvoor krijg je een meditatiesessie van 20 minuten, een lunch, een detox-welkomstdrank, muntthee en goodie bag.

 

DeWestkrant