Doek valt voor BCC Bilderdijkstraat – ‘Lieve klanten, bedankt voor de mooie jaren’

MediaMarkt heeft geen interesse in overname winkel in West

De gesloten winkel van BCC in de Bilderdijkstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De BCC in de Bilderdijkstraat blijft vermoedelijk definitief dicht. De winkel in West was nog een tijd open nadat het moederbedrijf in september failliet was verklaard. Afgelopen maandag sloot het filiaal de deuren. Het personeel heeft een afscheidsgroet opgehangen: ‘Lieve klanten, bedankt voor de mooie jaren’. 

Concurrent MediaMarkt wil 8 van de 56 Nederlandse filialen van de failliete elektronicaketen overnemen, maar de winkel in de Bilderdijkstraat zit daar niet bij. MediaMarkt wil in Amsterdam alleen de BCC aan het Gelderlandplein overnemen. Dit blijkt uit een mededeling van de Autoriteit Consument en Markt.

Oorsprong in West
BCC vindt zijn oorsprong in Amsterdam-West. In 1945 opende Herman Bakker aan de Bos en Lommerweg een eerste elektronicawinkel. Met zijn zoons Carel en Coos begon hij in 1962 een Radio West in Osdorp. Vanaf 1969 zetten Carel en Coos Bakker het bedrijf voort onder de naam BCC. Sinds 2020 is het bedrijf in handen van de Mirage Retail Group, het concern achter onder meer Blokker en Intertoys.

Afscheidsgroet van het BCC-team in de Bilderdijkstraat. (Foto Richard Mooyman