Ken je De Soepbar in Oud-West al?

Hoogstins2024

Met dit natte herfstweer is het zaak om goed voor jezelf te zorgen, zeker nu er ook nog eens een link virus op de loer ligt. Trakteer jezelf vooral op comfort food vol groente. Bijvoorbeeld van De Soepbar in de Bilderdijkstraat.

In het pand waar Salad & The City zat, zit sinds 5 oktober De Soepbar. Deze mini-keten had al vestigingen in de Spuistraat en Utrechtsestraat, maar nu hebben wij in West dus ook een plek waar we smoothies, salades, ‘kraakverse kaasstengels’ en huisgemaakte soep kunnen afhalen of laten bezorgen.

Herfstsoepen

Tot en met eind november staan er flink wat herfstsoepen voor je te pruttelen: pompoen-zoete aardappelsoep met geroosterde pompoenpitjes, courgette-groene currysoep, Indiase kokos-kikkererwtensoep met cashewnoten, Vietnamese kip-currysoep met koriander. Je krijgt er standaard een wit of bruin broodje bij.

Pure chocolade
Om je immuunsysteem nog meer te boosten, zou je er een salade van rode linzen met veldsla, rucola, avocado, tomaat en komkommer tegenaan kunnen gooien. Of bijvoorbeeld de Super Green Smoothie van avocado, bleekselderij, komkommer en sinaasappelsap. Het is niet alleen maar ‘groen’ wat de klok slaat. Zo rolt er ook zoetigheid uit de oven, bijvoorbeeld een cake van pure chocolade, banaan en walnoten.

 

DeWestkrant