Bezoekers Bos en Lommerplein zien markt liever niet verdwijnen

(beeld: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Bezoekers van de huidige markt op het Bos en Lommerplein, zien de markt het liefste terugkomen op de ventweg voor de winkels op de Bos en Lommerweg met vooral groenten en fruit en zo laag mogelijke prijzen. Daarbij willen bezoekers van de huidige markt dat die in ieder geval op zaterdag terugkomt. Andere voorkeursdagen zijn vrijdag en zondag. Dit blijkt uit een enquête onder de bezoekers die de gemeente heeft laten uitvoeren.
De geïnterviewde bezoekers zouden een markt op een andere plek in de buurt van het Bos- en Lommerplein vaker gaan bezoeken dan de huidige markt. In het onderzoek staat ook een scenario met een markt op het Mercatorplein. Vanwege de afstand (1 kilometer) zouden bewoners van Bos en Lommer deze links laten liggen.
Wegens teruglopende bezoekersaantallen gaat de markt op het Bos en Lommerplein per 1 september volgend jaar verdwijnen. De marktkooplieden krijgen advies van het stadsdeel als ze hun bedrijf willen stoppen, een nieuw bedrijf willen starten of een baan in loondienst willen zoeken. Ook is er hulp bij het aanvragen van een uitkering, lening of ondersteuning bij geldproblemen.