Nieuwe weekmarkt op Bos en Lommerweg

De markt op het Bos en Lommerplein. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Op de Bos en Lommerweg komt een nieuwe weekmarkt. Deze ‘gevarieerde’ markt komt er direct na de opheffing van de markt op het Bos en Lommerplein, uiterlijk per 1 september 2021.

Dat heeft het stadsdeelbestuur van West vandaag besloten. De opheffing van de markt op het Bos en Lommerplein gaat dus door, ondanks protesten daartegen van een groep buurtbewoners. Nieuw is dat er direct aansluitend een keer per week een alternatief komt op de Bos en Lommerweg.

Op de toekomstige wijkmarkt is volgens het stadsdeel ruimte voor zo’n 20 ondernemers en 50 kramen. De markt moet een mix worden van ‘vertrouwde kramen en nieuwe ondernemers’. Voorlopig gaat het om een periode van twee jaar, maar de markt kan een definitief karakter krijgen. 

Stadsdeel West wil met bewoners, marktkooplieden en winkeliers in gesprek over hoe zo’n levendige markt eruit moet komen te zien. Volgens portefeuillehouder Melanie van der Horst zal er straks niet voor alle marktkooplieden op het Bos en Lommerplein ook plaats zijn op de nieuwe markt. 

“Voor de vaste en tijdelijke plaatshouders die op de marktlijst van de huidige markt staan, geldt dat we ze individueel goed gaan begeleiden naar een andere markt, nieuw werk of naar de nieuw op te richten weekmarkt”, zo laat Van der Horst weten. “Het is niet zo dat we de oude markt verplaatsen. Om iets nieuws te beginnen, moeten we deze markt eerst opheffen.”

De huidige markt op het Bos en Lommerplein kampt volgens Van der Horst met leegstand, een te lage bezettingsgraad en teruglopende bezoekersaantallen. “Deze markt heeft onvoldoende toekomst, maar we hebben goed geluisterd naar alle belanghebbenden en besloten dat er direct na opheffing van de oude markt een nieuwe tijdelijke markt moet komen.”

 

DeWestkrant