Verrassende foto’s van Nieuw-West in Van Eesteren Museum 

Foto Karlijn van Diepen
Hoogstins2024

Een verrassend portret van Nieuw-West zoals je het nooit eerder zag. Zo omschrijft het Van Eesteren Museum de fototentoonstelling Town Country van fotograaf Karlijn van Diepen. Town Country is vanaf donderdag 6 februari te zien in het museum aan de Sloterplas.

Veel foto’s lijken elders op de wereld te zijn gemaakt, maar dat is niet het geval. Van Diepen maakte de beelden uitsluitend in Nieuw-West. Geïntrigeerd door de diversiteit, het slechte imago en de vele veranderingen begon ze haar wandelingen door het stadsdeel, zo stelt het Van Eesteren Museum. Via praatjes en foto’s leerde Van Diepen de bewoners en Nieuw-West kennen. Ook vroeg ze bewoners om elkaar te fotograferen. 

Van Diepen liet zich leiden door nieuwsgierigheid en toevalligheden, zoals een wapperend gordijn, een hand van een serveerster in de lunchroom of een papiertje dat op de grond is gevallen. De vele bewoners die zij ontmoette heeft ze geportretteerd en beschreven in korte teksten die zijn opgenomen in een krant. Onderwerpen als heimwee, verdeeldheid, verbinding en veiligheid komen daarbij met een zekere lichtheid aan de orde.

Town Country is van 6 februari tot en met 22 maart te zien in het Van Eesteren Museum, Noordzijde 31. Open: donderdag tot en met zondag, van 12.00 tot 17.00 uur. Tickets: € 2,50 / gratis (Stadspas/kinderen t/m 12 jaar), verkrijgbaar aan de balie.

DeWestkrant