Van Turkse muziek tot boekenmarkt: 6x gratis naar De Hallen

Op zondag 19 februari is er weer boekenmarkt in De Hallen.
Hoogstins2024

De Hallen in Oud-West bruisen van de activiteiten in februari. De Foodhallen en Filmhallen zijn bekende bezoekersmagneten, maar er is veel meer: vier markten, een Turkse muziekdag en een foto-expositie. Deze activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Zondag 5 februari, 13:00 – 17:00u
Culturele Zondag: Turkse muziekdag
In samenwerking met de ReArt Collective uit Nieuw-West wordt een dag georganiseerd waar de rijkdom van de Turkse muziek in alle facetten te bewonderen is. Ensembles, solisten en koren treden op en er worden workshops gegeven. Daarnaast is er een markt met Turks eten en zijn er typisch Turkse producten te koop.

Zondag 12 februari, 11:00 – 17:00u
Sunday Market in De Hallen
Sunday Market is de funky art, fashion & design market van Amsterdam. Een platform waar ontwerpers hun creaties aanbieden, maar ook grappige verzamelingen, mooie ambachtelijke delicatessen of coole kids items.

Zaterdag 18 februari, 11:00 – 17:00u
Art, Design & Vintage Markt
Een bezoek aan de markt is een goede gelegenheid om prachtige vintage objecten te ontdekken of het ontbrekende stuk aan je verzameling toe te voegen. Zo vind je er onder andere schilderijen, Art Deco objecten, glas & keramiek, sieraden, verlichting, Aziatische kunst en decoratieve objecten.

Zondag 19 Februari, 10:00 – 17:00u
Boekenmarkt in De Hallen
Ontdek op deze zondag in De Hallen een gevarieerd aanbod aan prachtige boeken. Je vind er onder andere special interest boeken, table books, poëzie, kunstboeken en veel meer. De markt begint officieel om 10 uur, maar vroege vogels zijn al vanaf 9 uur welkom.

Zaterdag 25 februari, 11:00 – 17:00u
Zondag 26 februari, 12:00 – 17:00u
The Maker Market
The Maker Market is dé plek om jonge, innovatieve makers te ontmoeten. Hier vind je handgemaakte producten, geproduceerd met liefde en vakmanschap. De markt richt zich op duurzame productieprocessen en Fair Trade werkrelaties. Bij elke editie worden zowel nieuwe merken als bekende gezichten uitgenodigd.

De hele maand februari
Expositie ‘Mezelf en ik’
Vanaf zaterdag 28 januari is de expositie ‘Mezelf en ik’ te zien! 13 dubbelportretten van jongeren en hun wereld. Fotograaf Hester van Belt portretteert jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Voor het eerste portret gaat zij op zoek naar een beeld dat de ‘echte’ persoon laat zien. Hiervoor fotografeert ze de jongeren zonder make-up, met een neutraal wit shirt, haar nat naar achteren gekamd. Bij het tweede portret hebben de jongeren zelf volledig de regie en presenteren zij zichzelf in hun favoriete omgeving. Hester van de Belt (1971) is ruim 20 jaar actief als portretfotograaf, met name van kinderen en jongeren. De expositie is tot eind februari te zien in de Passage van De Hallen.