Belcampo heeft de slimste en voordeligste salade van West

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Wil je in 2023 gezonder eten, dan kies je natuurlijk voor véél groenten. Mocht je rond lunchtijd in Oud-West zijn, dan hebben wij een tip voor je.

Het Voedingscentrum raadt aan om minimaal 250 gram groente per dag te eten. Groenten bevatten weinig calorieën en barsten van de voedingsstoffen. Eet je veel groenten, dan profiteert je gezondheid daarvan. Hoe dat zit, lees je hier. Natuurlijk moet al dat groen wél lekker worden klaargemaakt. Wat dat betreft, zit je goed in West. Ga bijvoorbeeld eens lunchen bij Café Belcampo in De Hallen.

Belcampo Salade
In dit ontspannen leescafé van de OBA staat altijd een goede vegetarische soep te pruttelen en kun je brood met kaas en kimchi op de grill laten leggen. Maar daar wil ik het nu niet over hebben. Liever richt ik mijn vizier op de Belcampo Salade, een lunchgerecht dat ik alleen al in december zo’n tien keer heb besteld. Waarom? Omdat deze salade barst van de ingrediënten, vult als een tierelier en erg lekker is. Dat dit gerecht voordelig is, is ook mooi meegenomen (8 euro, inclusief geroosterd brood).

Fluweelzachte hummus
De salade draait om een bol fluweelzachte hummus – formaatje tennisbal – met daaromheen gemengde salade, een mix van gegrilde groenten (paprika, courgette, champignons) met olijfolie, schijfjes avocado en een handje walnoten. Al die groenten zijn goed voor je lijf én brein.

Brainfood
Ook met noten maak je je hersenen blij. Volgens sommige neurologen hebben walnoten daarbij een streepje voor. Ze noemen walnoten zelfs ‘de gezondste snack voor de hersenen’. Dat walnoten goed voor je brein zijn, zou eigenlijk geen verrassing moeten zijn. Door hun vorm, vouwen en plooien lijken ze op je brein, inclusief een rechter- en linkerhersenhelft. Ik zeg niet dat je een Einstein wordt van de Belcampo Salade, maar met zo’n portie brainfood kom je wellicht ietsje in die richting.