Ongegeneerd depri met kunst, mode en goed gesprek

Programma The Bluest Monday in De Hallen

De Hallen. Veel Amsterdammers worstelen met hun mentale gezondheid. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Op maandag 16 januari is het weer zover: Blue Monday. Een dag die wordt beschouwd als een van de moeilijkste van het jaar. De winter is nog lang niet voorbij, de dagen zijn kort en van goede voornemens lijkt weinig terecht te komen. En voor velen is er meer om somber over te zijn. 

Onze mentale gezondheid is er na twee jaar corona niet beter op geworden, zo stelt Galerie Beeldend Gesproken, initiatiefnemer van The Bluest Monday. Een programma met kunst, film, mode en goede gesprekken in De Hallen moet van 16 tot en met 29 januari enige verlichting bieden. 

Tijdens The Bluest Monday mag je je ‘ongegeneerd depri komen voelen, je laten inspireren door kunst en ontdekken dat je niet alleen bent’, zo stelt de organisatie. “Met behulp van film, mode en kunst gaan we met elkaar in gesprek over hoe we ons voelen, over de dingen die depressief maken, over de zaken die verdrietig zijn. Kortom, over het leven.”

Deze editie is er onder meer Fashion Against Depression, in samenwerking met House of Denim. Verder zijn er workshops over mentale gezondheid en staat het witte doek van De Filmhallen regelmatig in het teken van feeling blue. Kijk hier voor het programma