Goede voornemens voor 2023? Doneer aan De Westkrant!

Je donatie zorgt ervoor dat nieuws uit West gratis blijft voor iedereen

Het Mercatorplein afgelopen zomer, met een installatie van kunstenaar Bilal Chahal. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Een roerig jaar was 2022 en 2023 wordt vast ook turbulent. Goed voor De Westkrant zou je zeggen, want er valt veel te schrijven over West. Dat deden we ook: we publiceerden een kleine 800 artikelen. Over restaurants en winkels, exposities, huizenprijzen, parken, speeltuinen, parkeerplekken, fietspaden, demonstraties, armoede, plofkraken en veel meer. En over bewoners die zich inzetten voor een beter en mooier West, want dat zien we graag.

Een keerzijde is er ook. Bewoners maken zich zorgen over dure boodschappen en de hoge gasrekening. Huren of kopen in West is voor velen onbetaalbaar geworden. Dan is er de polarisatie in de samenleving, klimaatverandering en oorlog in Oekraïne, om nog een paar belangrijke zaken te noemen die ook ons aangaan als Westbewoners.

ook doneren? dat kan via deze link

Hulp
De Westkrant gaat door met het berichten over grote en kleine zaken, maar dat gaat niet zomaar. Gelukkig helpen (vooral lokale) adverteerders en sponsoren ons buurtmedium om in de lucht te blijven. Zelf hebben zij daar eveneens baat bij: met hun boodschap bereiken zij immers jullie, betrokken inwoners van West. Belangrijk is verder een bijdrage uit het Buurtmediafonds van stadsdeel West.

Donaties nodig
Maar dat is niet genoeg! Dankzij donateurs die in totaal 8200 euro bij elkaar brachten, konden we afgelopen jaar doorgaan. We kunnen niet blijven voortbestaan zonder donaties. Als je nieuws uit je buurt belangrijk vindt, blijf ons dan steunen. Eenmalig -of liever- op regelmatige basis. Dat is superfijn. Doneren als supporter van De Westkrant kun je doen via deze donatielink. Je maakt het mogelijk dat ons nieuws gratis blijft voor iedereen.

Nieuwsbrief: al 4300 abonnees 
Steunen kun je De Westkrant verder door een abonnement te nemen op onze wekelijkse nieuwsbrief. Dat is kostenloos. Inmiddels hebben we 4300 abonnees. Stuur onze nieuwsbrief vooral door aan buren, vrienden en kennissen, zodat ook zij kennis maken met nieuws en tips uit West. Zo zorg je ervoor dat je buurt en De Westkrant ertoe doen. Bij medebewoners, maar ook in de Stopera en op het stadsdeelkantoor.

Een voorspoedig en gezond 2023!

De dagelijkse leiding van De Westkrant is nu in handen van Richard Mooyman. Martine de Vente blijft op de achtergrond betrokken als mede-eigenaar. Patricia Jacob blijft als adjunct-hoofdredacteur de belangrijkste steunpilaar voor De Westkrant. De horeca in West blijft Patricia nauwgezet volgen.

Als je nieuws uit de buurt belangrijk vindt, blijf ons dan steunen

DeWestkrant