Dit was het nieuws uit West in 2016

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De redactie van De Westkrant was wel benieuwd: welke stukken hebben het afgelopen jaar het best gescoord? Hierbij de top tien met meest gedeelde/gelezen verhalen voor een mooie terugblik op 2016.

1. Lijn 14 verdwijnt

Het schrappen van tramlijn 14 houdt de gemoederen nog steeds bezig, evenals het verdwijnen van tram 7 uit de Witte de Withstraat. De Westkrant had de primeur.

2. De woningmarkt kookt over

Huizenkopers in De Baarsjes hadden gemiddeld maar 1,4 woningen om uit te kiezen. Daarmee is het de buurt met de krapste woningmarkt van het land.

3. Echt Indisch

Het best gelezen stuk van onze culinaire correspondent Patricia Jacob ging over de beste toko van West, Makassar in Geuzenveld.

4. Strand Sloterplas

Als er deze zomer iets succesvol was, dan was het wel het strand aan de Sloterplas. Een heus zandstrand werd het, met foodtrucks en verhuur van strandspullen.

5. Toko in de Kinkerstraat

Een andere toko, maar dan een Surinaamse in de Kinkerstraat, deed het ook goed bij de lezers. Patricia over de kip van Meydby Barbecue: ‘Mi gudu, wat een lekkertje is die bird’.

6. Bar Spek II

Inmiddels weten we dat het nieuwe café van de eigenaren van Bar Spek Bartack heet, en is het open. De aankondiging was in juli heet nieuws.

7. Kamertjes te koop

Nog een teken dat de woningmarkt een gekkenhuis is, was het nieuws dat je voor € 62000 een kamertje kon kopen van 9 vierkante meter in een complex aan de Geuzenkade.

8. Wielerronde

Of hij er komt, is nog niet 100% zeker. Voor de aankondiging van de Ronde van de Orteliusstraat was in ieder geval veel belangstelling.

9. Schooltuintjes

De courgettesoep met een courgette uit de schooltuin van Georgina uit 7b scoorde hoog onder de lezers van De Westkrant. “Het is dus niet alleen leerzaam om te zien dat natuur niet vies of eng is, maar dat die er ook voor zorgt dat niet altijd alles lukt.”

10. Westermoskee

De moskee aan De Baarsjesweg hield de gemoederen flink bezig. Want komt er nou een versterkte gebedsoproep, of komt die er niet? We zullen zien in 2017.