Huis Baarsjes en BoLo gewild

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

In De Baarsjes en Bos en Lommer is de woningmarkt de krapste van heel Nederland. In beide buurten van stadsdeel West staan nauwelijks nog woningen te koop, terwijl de belangstelling groot is. Dat blijkt uit gegevens die het tv-programma De Monitor heeft opgevraagd bij makelaarsvereniging NVM.

Woningzoekers in De Baarsjes hebben volgens De Monitor de minste keuze uit verschillende huizen. Over het afgelopen jaar hadden belangstellenden gemiddeld slechts 1,4 woning om uit te kiezen. Het landelijk gemiddeld ligt rond de tien woningen per koper. Het andere uiterste is de Wieringerwaard, waar een koper kan kiezen uit maar liefst 187 woningen.

In Bos en Lommer (ook 1,4) is de keuze bijna even beperkt als in De Baarsjes. Oud-West (1,8) en Westerpark (2,0) -de twee andere buurten van West- staan eveneens in de landelijke top vijf met de krapste woningmarkt. De Westkrant berichtte al eerder over de huizengekte in West, die gepaard gaat met stijgende prijzen, overbiedingen van de vraagprijs en een afnemend aanbod.

 

DeWestkrant