We houden vol! Dankzij jullie

Feestverlichting in de Van Gentstraat in Bos en Lommer. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Hoe ons jaar was? Nou, raar. Maar eigenlijk ook weer niet. De Westkrant bracht dagelijks nieuws over Amsterdam-West, net als in de voorgaande vijf jaar. We deden er wel een flink schepje bovenop en dat was vanwege de uitbraak van corona ook hard nodig.

We schreven alleen al zo’n 175 artikelen extra over de gevolgen van de coronacrisis. Van de sluiting van horecazaken, besmettingscijfers per stadsdeel, mondkapjes tot manieren waarop ondernemers en bewoners in West zich er doorheen slaan. Het was best aanpoten, want De Westkrant is een buurtmedium met een kleine redactie en bescheiden budget.

Veel donaties
Maar dankzij jullie, onze lezers, is het gelukt. Jullie doneerden massaal: bijna twee keer zo veel als in voorgaande jaren. Zo konden we ons hoofd boven water houden én meer tijd en energie steken in het brengen van actueel en betrouwbaar nieuws dat voor iedereen gratis te lezen is. Vanzelfsprekend is dat niet, want lokale media zitten al langer in zwaar weer.

Moeilijk jaar
Huis-aan-huisblad De Echo bijvoorbeeld is opgehouden te bestaan, een gemis voor de lokale nieuwsvoorziening van veel bewoners. Grote platforms als Facebook blijven onverminderd de advertentie-euro’s opslokken die redacties hier hard nodig hebben om hun werk te blijven doen. De Westkrant kon gelukkig ook in dit moeilijke jaar rekenen op de steun van adverteerders, sponsoren en partners.

Actueel
Van harte hopen we dat jullie De Westkrant blijven steunen. Als donateur, adverteerder of sponsor. Ook in 2021 kunnen we dan actueel en betrouwbaar nieuws blijven maken over West. En weer veel tips geven over fijne plekken om heen te gaan zodra de lockdown voorbij is. We verheugen ons erop!

Nieuwsbrief
Heb je zelf niet de financiële middelen om De Westkrant te steunen, wat we heel goed begrijpen, dan kun je ook helpen door een (gratis) abonnement te nemen op onze nieuwsbrief. Zo blijven we in West met elkaar in contact, zonder afhankelijk te zijn van de verdienmodellen en algoritmes van Facebook en andere sociale media.

Groeten van Martine de Vente en Richard Mooyman

Onze dank gaat uit naar de volgende adverteerders, sponsoren en partners:

Go Health Clubs Amsterdam
StrongLeanLife
Amsterdam Energie
Energenic
The flower of life
De School Amsterdam
De Leerboom
Stichting !WOON
Stadsdeel West
West Beach Filmfestival
Sjouk Interieurstyling
Theaterschool Zone 1380
KIJCK. makelaars
UniKidz
Woongroep Non Solus
Ondernemers Bos en Lommerplein
Oefentherapie Mensendieck Pieter Caland
Myra Grünning stemcoach
De Hallen Amsterdam
Best of the West
Café Belcampo
Curious Kids Kinderopvang
Gemeente Amsterdam
De Watergeus Spaarnwoude
Upperbloom
Uncle Lee
AKROS 
Buurtlicht

Ook adverteren? Graag! Je bereikt een groot publiek in West en steunt zo ons buurtmedium. Gereduceerd tarief voor locals. Hier meer informatie

Donaties blijven ook meer dan welkom! Klik hier om een donatie te doen, dat kan al vanaf 5 euro. 

De Westkrant heeft verder in 2020 steun ontvangen van het Steunfonds Lokale Informatievoorziening en het Google News Initiative Journalism Emergency Fund. 

 

 

 

 

 

 

DeWestkrant