Misschien moeten we dit even uitleggen

Foto Suzanne Blanchard
Hoogstins2024

Voor wie het nog niet heeft opgemerkt: onder ieder stuk staat nu een verzoek. Een oproep die van levensbelang is voor De Westkrant. En ja, de redactie moet er zelf ook nog aan wennen.

Dit is de tekst:

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Steeds meer mensen lezen De Westkrant en dat waarderen wij enorm. De Westkrant is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Door jouw donatie kunnen wij ons werk blijven doen en iedere dag nieuws brengen uit Amsterdam-West.

Genânt? Een beetje wel, ja. We moesten best wat schroom overwinnen. Liever zijn we bezig met het maken van nieuws en verhalen uit de buurten van Amsterdam-West. Maar De Westkrant is geen onderdeel van een groot (buitenlands) uitgeefconcern. Als lokaal medium moeten we zelf onze broek zien op te houden.

Over belangstelling hebben we niet te klagen, integendeel. Maar de startsubsidie van stadsdeel West en de inkomsten van onze toffe sponsors en adverteerders zijn niet voldoende. We willen meer en betere verhalen maken. We zouden willen dat het gratis kon, maar daar hangt een prijskaartje aan.

De Westkrant moet wel gratis blijven, vinden wij. Voor iedereen. Vandaar onze vraag om eens een donatie te overwegen. Eenmalig, of bijvoorbeeld maandelijks. Dat kan al vanaf 5 euro. Daarmee maak je het ons mogelijk om méér en beter nieuws te brengen uit de buurten van West: Bos en Lommer, De Baarsjes, Oud-West, Westerpark en Nieuw-West.

 

DeWestkrant