As Siddieq beste school van West, Rosa Boekdrukker slechtste

Ingang van een van de vier As Siddieqscholen in Amsterdam (foto: Martine de Vente)
Hoogstins

De islamitische As Siddieqschool in De Baarsjes scoort in West het beste (8,1) op een door RTL Nieuws samengestelde lijst van scholen. De openbare Rosa Boekdrukkerschool scoorde met 4,4 het slechtst.

RTL vergeleek scholen op basis van de citoscores van de afgelopen drie jaar en woog de achtergrond van de leerlingen mee. Andere scholen die niet goed scoorden zijn De Roos (De Baarsjes, 5,0) en de Elisabeth Paulusschool (Spaarndammerbuurt, 5,1). Hoog op de lijst eindigden de Rijk Kramerschool in Westerpark met een 7,9 en de Tijl Uilenspiegelschool in Bos en Lommer.

Gemiddeld haalden scholen in Amsterdam een 6,79, landelijk is de score een 7,0. Opvallend is dat scholen met een uitgesproken signatuur het goed deden op deze lijst. Islamitische scholen en scholen met een gereformeerde denominatie scoorden veel beter dan openbare, katholieke en niet-gereformeerde protestantse scholen.

Nieuw-West

Stadsdeel Nieuw-West voldoet aan dit beeld. Gereformeerde basisschool Veerkracht aldaar haalde een 8,1, de islamitische Al Wafa in Slotermeer een 8,0. Overigens eindigde de Noordmanschool (oecumenisch) in Nieuw-West met een 8,1 ook hoog.

Het cijfer van ‘jouw’ school weten? Hier staan ze allemaal.