Speelgoedruilmarkt en Sinterklaas in De Hallen

Hoogstins2024

Sinterklaas is weer in de stad. Zaterdag en zondag is er -niet toevallig- een speelgoedruilmarkt in De Hallen. De goedheiligman komt zelf zondag naar De Hallen in Oud-West. Dan zijn er ook Sinterklaasactiviteiten voor kinderen, zoals pepernoten bakken en schminken. 

Speelgoed ruilen
Op 2 en 3 december kunnen alle hulpsinterklazen en Pieten speelgoed een tweede leven geven. Speelgoed hoeft niet splinternieuw te zijn om bij te dragen aan het speelplezier van een kind. Organisator Motherhood wil zo mensen inspireren om hun consumptiegedrag onder de loep te nemen en stappen te zetten naar een groenere samenleving.
Wissel oud kinderspeelgoed in en kies een mooi, ‘nieuw’, duurzaam Sinterklaascadeau uit. Er zijn geen spelregels. Breng je één item en neem je er drie mee? Dat kan, net als andersom. Het ingeleverde speelgoed dient wel schoon en compleet te zijn.
Kinderen kunnen ook meedoen aan workshops, zoals oude kleding omtoveren tot verkleedkleren en kunst maken met plastic afval. Heeft vader nog een jas liggen die hij niet meer draagt? Because we carry is er ook bij en is druk op zoek naar winterjassen voor de papa’s in de opvanglocaties voor vluchtelingen.
Vrijdag 2 en zaterdag 3 december, 11:00 – 17:00 uur
Locatie: De Passage, De Hallen

Sinterklaas in De Hallen
Zaterdag 3 december komt Sinterklaas zelf naar De Hallen Amsterdam. Tussen 11:00 en 14:00 uur zijn er leuke Sinterklaasactiviteiten voor kinderen in De Hallen Studio’s. Denk aan pepernoten bakken, schminken en natuurlijk zijn Sinterklaas en zijn Pieten ook aanwezig. Gratis toegang.
Zaterdag 3 december, 11:00 – 14:00 uur
Locatie: De Hallen Studio’s, Hannie Dankbaarpassage 18

DeWestkrant