Sleur te lijf met muziek en markt

Hoogstins2024

Februari: op het weer valt niet te rekenen. De voornemens voor het nieuwe jaar zijn met de noorderzon vertrokken en de sleur ligt op de loer, constateren onze reporters Fanney en Theuntje. Drie weekendtips tegen dreigende februari-blues.

Rammende muziek

Een verzetje is welkom en daar dachten de organisatoren van QULT hetzelfde over. Ze organiseren deze zaterdag een enorm dance event in het Transformatorhuis op het terrein van de Westergasfabriek. Rammende muziek, een rauwe locatie en je hoeft pas ‘s ochtends vroeg naar huis. Van 22:00 tot 08:00, tickets 24,50 euro.

Jong zangtalent

Wie even aan de sleur wil ontsnappen maar niet per se tot in de late uurtjes wil springen,  kan zaterdag terecht bij de North Sea Jazzclub. Daar vindt zaterdag het event Late Night Live plaats, een gratis avond waar jong talent komt optreden. Deze keer staat zangeres Esther van Hees (foto) als main act op het podium. Haar stijl wordt omschreven als een mix van poëzie en jazz. Deuren open om 23:00, entree gratis.

Rommelige markt

En zondag kun je in de Marktkantine aan de Jan van Galenstraat weer terecht voor Rommelige Zondag. Struin de vele kraampjes af, luister naar muziek en eet een hapje. Nog meer markt? De Local Goods Weekend Market heeft weer een editie in de passage van de Hallen. Een vintage- en recyclemarkt met producten die in Amsterdam zijn ontworpen of gemaakt. Zowel eten, als andere spulletjes.