Heibel rond blote borsten Suitsupply

Hoogstins2024

Reclameposters van Suitsupply in West met halfnaakte vrouwen zijn vrijdag door onbekenden afgeplakt. Anderen hebben de tape later weggehaald, waardoor op tramhaltes in de Jan Evertsenstraat toch weer blote borsten te zien waren.

Het Amsterdamse mannenkledingmerk heeft een reputatie als het gaat om pikante reclame. Al eerder zorgden campagnes met ontklede dames voor heibel. De nieuwste posters waren voor Vera van de Nieuwenhof reden om een klacht in te dienen bij de Reclame Code Commissie.

Van de Nieuwenhof stoort zich aan wat zij beschouwt als ’een superseksistische’  campagne. Ze ziet er ’een fantasie van een dominante man en een onderworpen vrouw’ die volgens haar niet thuishoort in het straatbeeld.

Het afplakken van de halfnaakte vrouw is volgens haar geen goede actie omdat dat haar nog meer zou kleineren. Liever ziet Van de Nieuwenhof dat de man op de poster wordt aangepakt. ’’Het gaat er niet om dat naakt fout is (want we zijn geen frigide tutjes) maar dat de machtsverhouding tussen de man en de vrouw ongelijk is’’, meldt Van de Nieuwenhof.

DeWestkrant