Maatregelen (bijna allemaal) opgeheven: het feest kan (weer) beginnen

Foto Helma Timmermans
Hoogstins2024

Omdat landelijk -en ook in West- het aantal coronabesmettingen afneemt, gaat het kabinet de laatste beperkende maatregelen opheffen, zoals de anderhalve meterregel en het coronatoegangsbewijs. Per 25 februari verdwijnt ook de sluitingstijd van 01.00 uur en mogen er weer binnen bijeenkomsten worden gehouden met meer dan 500 personen zonder vaste zitplaats. Maar daarvoor geldt wel Testen voor toegang. Dat betekent dat iedereen die bijvoorbeeld een festival of een club bezoekt voor binnenkomst een negatieve allergeentest moet laten zien. Ondanks deze beperkingen geldt dus dat het feest weer kan beginnen.

Zo heeft Westergas alweer drie edities van Awakenings in de Gashouder gepland. Het festival Milkshake dat eind juli plaats gaat vinden, was volgens de organisatie binnen een uur uitverkocht. Wie wat minder heftig wil feesten, kan in maart naar het Coffee festival en in april naar het Amsterdam Wine festival. Ook de Rollende Keukens hebben aangekondigd dit jaar eind mei weer van start te gaan.

Ook in de Marktkantine -die afgelopen zaterdag nog illegaal openging in het kader van De nacht staat op– zit de agenda weer helemaal vol. Radion heeft voor het weekend dat (bijna) alle maatregelen worden afgeschaft eveneens al een event op het programma staan, ook helemaal uitverkocht.

Wie zich de afgelopen twee jaar heeft verheugd op een nachtje clubben in De School, heeft pech. De club sloot in 2020 de deuren omdat volgens de initiatiefnemers het niet financieel haalbaar was om open te blijven. De club lag ook onder vuur tijdens Black lives matter.

DeWestkrant