Spectaculair en duurzaam dineren bij The Greanery op Westergas

Hoogstins2024

Het spectaculaire en duurzame pop-uprestaurant The Greanery keert terug op Westergas. Na twee coronajaren waarbij alles werd opgebouwd en de diners niet door konden gaan, strijkt The Greanery van 24 november tot en met 24 december neer in het Transformatorhuis.

The Greanery belooft ‘een 360 graden dining experience waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat’. Initiatiefnemers Atakan Akaradere en Clayton Fredrik stellen dat The Greanery ’s werelds eerste volledig door groene elektriciteit opgeladen dining experience is. Zij willen naar eigen zeggen bezoekers inspireren om zelf duurzame stappen te maken.

“De totaalervaring die The Greanery biedt laat zien dat er op dit gebied heel veel mogelijk is zonder aan luxe en comfort in te boeten”, zo stellen zij in een persbericht. “Met elke geserveerde gang verandert de complete look and feel van het Transformatorhuis. Door middel van 360° videomapping, muziek, licht, technologie, acts en entertainment wordt een geweldige totaalervaring gerealiseerd.”

Volhouden
Het geserveerde voedsel is lokaal geproduceerd en ‘waar mogelijk’ emissievrij en zonder restafval. Het pop-uprestaurant kan elke avond 300 gasten ontvangen. Dat is twee keer zoveel dan het beoogde aantal in de coronajaren. Ondanks de ruime afstand tussen de tafels kon The Greanery toen niet doorgaan. Initiatiefnemer Clayton Fredrik: “Hoe we die klap te boven zijn gekomen? In je zelf en het concept blijven geloven en volhouden.”

DeWestkrant