Talkshows weg van Westergasterrein

De Pazzanistraat, waar ook de tv-studio's zijn gehuisvest. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De talkshows De Vooravond, M en Op1 vertrekken uit de studio’s op het Westergasterrein. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse Publieke Omroep. De NPO en de omroepen gaan op zoek naar een andere lokatie, mogelijk weer op het Hilversumse Mediapark.

Eerder werden ook onder meer De Wereld Draait Door en Pauw live uitgezonden vanuit de studio’s aan de Pazzanistraat. De NPO heeft het contract met de Westergasfabriek opgezegd, aldus de woordvoerder. “De NPO en de omroepen kijken altijd naar alle mogelijkheden rond de locaties van programma’s, ook met het oog op efficiency en kosten. We gaan nu op zoek naar een nieuwe en uiteraard doelmatige locatie.” Het huidige contract loopt tot het einde van dit jaar.

Nieuwe kansen
Eigenaar Duncan Stutterheim van Westergas zegt tegen Het Parool het besluit van de omroep te betreuren, maar hij ziet ook nieuwe kansen. “We hebben nog steeds de visie om van de Westergas een cultuurdorp te maken. We vinden het ook leuk als de hoofdstraat een wat opener karakter krijgt. Zeker in het begin waren de studio’s goede reclame, maar je kon er als gewone bezoeker niet naar binnen. We staan nu weer open voor mooie, nieuwe plannen.’’

DeWestkrant