Zo zag het Bos en Lommerplein er 50 jaar geleden uit

Bos en Lommerplein in 1970 (foto: beeldbank stadsarchief Amsterdam)
Hoogstins2024

Het lijkt of het er altijd heeft gestaan, maar het is nog helemaal niet zo lang geleden dat het nieuwe Bos en Lommerplein werd gebouwd. Op de foto hieronder is te zien dat er in 2005 nog helemaal niets staat op de plek waar later woningen en winkels kwamen. C&A en Zeeman vestigden zich onder meer op het plein.

Het Bos en Lommerplein vlak voordat de woningen en het winkelcentrum werden gebouwd. (foto: beeldbank Stadsarchief Amsterdam)

Een jaar of vijf geleden kwam de klad erin. De dagelijkse markt werd steeds kleiner en uiteindelijk opgeheven en verplaatst. Nu is het plein -na een herinrichting- weer nieuw leven ingeblazen met een Hema, Coffee Company en filiaal van de bekende Halal slagerij Kaddour. Binnenkort komt er ook een Xenos op het plein.
Anderen herinneren zich deze situatie misschien nog wel. De foto bovenaan uit 1970 laat zien dat het Bos en Lommerplein een verkeersplein was, met een filiaal van de toen bekende meubelwinkel Bela. Wel kun je net nog zien dat er toen ook al een Albert Heijn was op het Bos en Lommerplein.

DeWestkrant