Kinkerstraat en Bos en Lommerplein vernieuwd: 2x feest

Deelnemers aan de Colour Walk poseren in De Hallen, voor hun wandeling door de Kinkerstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De herinrichting van de Kinkerstraat en vernieuwing van het Bos en Lommerplein zijn klaar. Aanleiding voor allerlei feestelijke activiteiten op zaterdagmiddag, georganiseerd door ondernemers van deze winkelgebieden in Oud-West en Bos en Lommer. 

De Kinkerstraat -die vol ballonnen hing- was razend druk. In de vernieuwde straat is meer ruimte gekomen voor voetgangers en fietsers, en dat kwam goed van pas. Op het programma stonden onder meer muziek, spelletjes voor kinderen en de eerste Amsterdamse Colour Walk. Het concept Colour Walk komt uit Londen, waar een groep mensen gekleed in bijzondere creaties elkaar een keer per maand ontmoet.

Veel bezoekers waren er zaterdagmiddag ook op het Bos en Lommerplein, dat eerder een opknapbeurt en nieuwe inrichting kreeg. Vooral ouders en kinderen waren op het BoLo buurtfeest afgekomen, met onder meer gratis hapjes en drankjes en kinderactiviteiten. De Panna Knock Out trok veel bekijks. Een aantal enthousiaste toeschouwers kreeg de kans om de eigen voetbalvaardigheden te tonen. 

Panna Knock Out op het Bos en Lommerplein. (Foto Richard Mooyman)
DeWestkrant