Robel stopt met kinderschoenen

Hoogstins2024

Robel schoenen in de Kinkerstraat, jarenlang dé specialist van West, houdt op met het verkopen van kinderschoenen. Eigenaar Rob Lichtelijn (62) is er -naar eigen zeggen- te oud voor geworden. De verkoop ging nog steeds goed, maar de winkelier heeft er het geduld niet meer voor.

Hem valt vooral op dat de beslistrajecten voor er eenmaal schoenen zijn gekocht erg lang lang zijn geworden. “Vroeger zei moeder: ‘je hebt ze maar aan te trekken’, tegenwoordig moet iedereen betrokken worden bij de aankoop.” Niet alleen het kind, maar vader die op het werk zit moet het er ook mee eens zijn, dus dan moet er ook een foto ge-appt worden.”

Een andere reden om te stoppen met de kindermaatjes is dat ouders volgens de schoenenwinkel niet meer de kwaliteit zien van het schoeisel en bijvoorbeeld niet meer het onderscheid zien tussen leren sneakers en plastic. “We zijn niet heel erg goedkoop, maar ook niet al te duur. Dus ouders die goede schoenen wilden voor hun kinderen, wisten ons altijd al wel te vinden.”

Robel gaat nog wel gewoon door met dames- en herenschoeisel van merken als Blundstone en Camper. “We gaan echt nog niet weg.” Wie nu nog kinderschoenen zoekt: er gaat vijftig procent van de prijs af. De afgelopen dagen was het een ‘gekkenhuis’. Lichtelijn: “De kinderbijslag is ook binnen, hè.”