Uit Essen

Hoogstins2024

‘Mmm, net De Parade’, zegt het meisje van het stelletje dat de trouwzaal van het Sieraad komt
binnengewandeld. Een bord bij een kraampje geeft aan dat daar live Boerewors gemaakt gaat worden, alsof het gaat om een goochel-act. Zo’n Zuid-Afrikaans broodje gaat in ieder geval veel gehakt bevatten, zo is af te zien aan de berg vlees achter het kraampje.

Of zijn het toch meer De Foodhallen? Aan de barbecuelucht die zaterdagmiddag het atrium van Het Sieraad vult te ruiken, wel. Maar Essen heeft meer dan food. Er is namelijk ook muziek. Op zaterdagmiddag stond er al een drumstel klaar, en de flyer belooft heel veel dj’s. Essen is dus eigenlijk de Rollende Keukens, maar dan binnen en zonder de idiote drukte.

Althans, nu nog niet. De organisatie laat -en dat is dan wel weer heel erg Parade- bezoekers voor zes uur gratis naar binnen en vraagt voor de avondgasten entree.

Zuurtje erbij?

We hadden het dus goed geroken. Er zijn dus burgers te koop, en dan lekker luxe met heel veel soorten zuur. En voor wie geen vlees lust, is er ook salade, of tosti. Of wafels met lekker heel veel slagroom. Die gingen er wel in bij Junior.

essen2

Wie met zijn eigen Junior wil, kan beter morgen gaan. Dan is er Hallo West, een kinderevenement met springkussen en allerlei andere activiteiten. Kijk hier voor het programma. Op Essen wordt ook gewokt(Martine de Vente)

 

DeWestkrant