Radijs en Frits verkocht aan 3 Wijzen uit Oost

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De café’s Frits en Radijs in De Baarsjes zijn verkocht aan het horecaconglomeraat De 3 Wijzen uit Oost, zo blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel. Frits wordt een Biertuin, Radijs gaat verder onder de naam Tante Goudvisch. Wat dat gaat betekenen voor de menukaart van beide ondernemingen, is nog niet bekend.
De 3 Wijzen uit het Oosten is een horecaketen die behalve in Oost, tegenwoordig ook veel zaken heeft in West. Zo opereren Karavaan op het Kwakersplein en de Rotisserie aan de De Clercqstraat onder de vlag van de 3 Wijzen. Het horecadrietal nam in 2018 ook het bekende café Pacific Parc over. De Biertuin is er al aan de Prinsengracht en aan de Linneausstraat in Oost. De specialiteiten daar zijn behalve bier, ook kip van het spit en de burger de luxe.
Radijs was tien jaar lang een populair buurtcafé in De Baarsjes. Eigenaren Stijn Gelijsteen en Thomas Nieuwenhuyzen maakten een maand geleden bekend dat ze Radijs en hun biercafé Frits hadden verkocht, omdat ze het tijd vonden worden voor ‘iets anders’.
Vanwege de sluiting van de horeca door de coronamaatregelen, is nog niet bekend wanneer de zaken open gaan. Het hoekpand van Radijs aan de Jan Evertsenstraat ter hoogte van de Admiralengracht wordt op het moment verbouwd. Bij Frits gaat de verkoop van burgers en bier gewoon door, maar dan als ’take out’.

DeWestkrant