Buurtgenoten Admiraal de Ruijterweg ‘pimpen’ coffeeshop

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Vorig jaar ging coffeeshop Terminator aan de Admiraal de Ruijterweg op last van burgemeester Halsema voor onbepaalde tijd dicht. Buurtgenoten kijken al ruim een jaar aan tegen een pand waar nog steeds niets aan is gedaan.
Onlangs besloten ze in actie te komen. “In deze donkere dagen lijkt het ons fijn om deze plek wat mooier te maken.” Op een stuk papier dat op het pand is geplakt, roepen ze iedereen op mee te helpen om de plek te versieren. “Heb je kerstversiering over? Wees zo vrij om mee te helpen en iets op te hangen, álles is welkom, het kan niet bont genoeg! Laten we er samen in december een fijne, warme maand van maken, met een mooi uitzicht op dit ‘kunstwerk’.”
De oproep van de buurtgenoten van de Admiraal de Ruijterweg kreeg gehoor. Er hangen nu slingers, kerstballen en lichtjes aan het hekwerk voor het raam. De aanleiding voor de sluiting van de coffeeshop was de explosie die in 2020 voor de deur plaatsvond in de nacht van maandag 9 november op dinsdag 10 november. Zoals we eerder schreven, vielen er geen gewonden maar was de schade groot.

DeWestkrant