Minder grote evenementen in het Westerpark

Hoogstins2024

In het Westerpark zullen minder grote evenementen worden toegestaan. Het aantal dagen met omvangrijke evenementen gaat dit jaar omlaag van tien naar acht. Dat is een van de maatregelen die stadsdeel West neemt om de overlast in de omgeving te verminderen.

Met het Actieplan Buitenprogrammering reageert dagelijks bestuurder Melanie van der Horst op klachten en wensen van buurtbewoners en ondernemers. De Programmaraad Westerpark presenteerde vorige week een advies met 94 punten om de balans in het steeds drukkere park te herstellen. 

Twee dagen minder grote evenementen zorgen in het hoogseizoen twee weekenden extra voor een vrij veld en tien dagen minder op- en afbouw, aldus het actieplan. Evenementen zullen ook beter worden verspreid, waardoor er meer rust moet komen in het zomerseizoen.

Het stadsdeel trekt 100.000 euro extra uit voor betere parkregie. De inzet van eigen personeel bij evenementen wordt verdubbeld. Ook komen er venstertijden voor laden en lossen op het terrein. Dat moet leiden tot minder verkeersbewegingen en een veiligere situatie voor gebruikers van het park. Op drukke dagen zal de schoonmaak van het park worden geïntensiveerd.