West viert Kerst met een Light Parade

(beeld: Tom Bergman)
Hoogstins2024

West heeft zijn eigen Light Festival, in de vorm van het de Light Parade. Op 22 december cruisen meer dan tweehonderd kleurrijk verlichte fietsen door het Westerpark. Het fietsenfeest is onderdeel van de Amsterdamsche Kerstmarkt. Deelnemers maken van hun eigen fiets een feest van licht met allerlei soorten verlichting. Alle fietsen samen worden zo één groot rijdend lichtkunstwerk.

Iedereen kan meedoen en zijn fiets pimpen met alles wat maar ook licht geeft. Het vertrek van de parade is om 17.00 uur, verzamelen is vanaf 16.15 uur. Daarna volgt een toer door het in kerstsfeer gebrachte Westerpark. ,,Denk aan overal prachtig verlichte en versierde fietsen, een ijsbaan en een kerstmarkt”, aldus de organisatie.

Tijdens het fietsen komen deelnemers langs een jury. Deze beoordeelt de fietsen en hun verlichting. Wie de mooiste heeft, maakt kans op een prijs. Na de fietstocht is het tijd om op te warmen onder het genot van een kopje erwtensoep en een kop chocolademelk of glühwein. Dat gebeurt in Pacific.

Deelnemende fietsers betalen € 3,50. Dat is inclusief erwtensoep, chocolademelk en glühwein. Opgeven kan via Cycle Fun Productions.

DeWestkrant