Kinkerstraat: 30 autoparkeerplekken verdwijnen voor fiets

Drukte op de stoep in de Kinkerstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Stadsdeel West gaat in de Kinkerstraat dertig autoparkeerplekken opheffen om plaats te maken voor fietsen. De werkzaamheden beginnen vandaag. De maatregel maakt ruimte voor tweehonderd extra fietsen en twaalf nieuwe laad- en losplekken.

De stoep in de Kinkerstraat staat vaak vol geparkeerde fietsen, ook op plekken waar dat niet is toegestaan. Het stadsdeel heeft de handhaving verscherpt, maar volgens de Fietsersbond zijn er te weinig plekken over om een fiets neer te zetten. 

Op de dertig autoparkeervakken die verdwijnen tussen de Albert Heijn en de Hema komen zestien ‘fietsvlonders’ om fiets of brommer te parkeren. De twaalf nieuwe laad- en losvakken moeten de doorstroming van autoverkeer verbeteren. 

In een groot deel van de Kinkerstraat en rond De Hallen mogen fietsers alleen nog parkeren in speciale rekken en vakken, en dat maximaal zes weken aaneengesloten. De Tollensstraat en Ten Katestraat zijn fietsvrij geworden. In de garage onder De Hallen zijn 1200 extra fietsparkeerplekken gemaakt.