Stacked T’s is meer dan een tosti-hemel

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

De laatste aanwinst in de De Clercqstraat is niet zomaar even neergezet: Stacked T’s is uit liefde geboren en verrast met tosti’s biefstuk-truffelkaas en wafels met fried chicken.

Net nadat mijn tosti half op was, rook ik iets wat veel spannender leek te zijn. Toen ik opkeek, bleek dat van alle kanten te kloppen. Mijn buurvrouw – type Fit-girl – had een bord met wafels, gefrituurde kip en roerei laten aanrukken. Mijn tosti met geitenkaas, honing en vijgen zag er opeens vrij suf uit. En dat terwijl ik totaal niets te klagen had. Mijn bord was immers fraai opgemaakt – honing in een apart bakje, chips als garnituur – en het broodje smaakte prima (8,50 euro). Maar ja, het gras lijkt nu eenmaal altijd groener aan de overkant.

Swiss Goodness
Dat feit kwam vandaag extra hard aan omdat ik vanuit Fear of Missing Out, het menu van Stacked T’s in de De Clercqstraat zowat had uitgespeld. Best een klus, want er staat veel interessants op de kaart. Zo kun je kiezen uit tien tosti’s, waaronder een loodzware als de Swiss Goodness met véél kaas, augurk en bieslook en behoorlijk vlezige met kogelbiefstuk, truffelmayo en truffelkaas of met pulled pork. Natuurlijk kun je ook ‘gewoon’ een tosti met ham-kaas bestellen, daar niet van. Maar wil je dan niet weten hoe een combi van pindakaas, banaan, marshmallows en nootjes smaakt?

Detail
Behalve op de tosti’s kun je je ook storten op toast met avocado, een caesar salade of wentelteefjes van suikerbrood met mascarpone. Volgens de eigenaar, Jeroen de Pont, is dit ‘een begin’. Hallo! Er komt dus nóg meer bij. Ruim negen maanden heeft hij gewerkt om van ‘nachtpizzeria’ La Collina een ‘zaak voor de buurt’ te maken. Het resultaat: een blauw-grijs-witte zaak met veel licht en groen en een wat chique uitstraling. Frutsels ontbreken, maar relaxte zitplaatsen zijn er volop, inclusief met vilt beklede fauteuils waar je in wilt wonen. De aandacht voor detail druipt overal vanaf; van het eten met zo veel mogelijke lokale producten, de blije service tot het interieur. Stacked T’s is pas sinds eind januari open, ga maar zo snel mogelijk. Voor je het weet, is het hier dringen geblazen!
https://www.facebook.com/Stacked-Ts-253226135530795/

DeWestkrant