Trampassagiers duiken weg voor kogelregen

De de Clercqstraat na de schietpartij bij de Shisa Lounge
Hoogstins2024

Bij de schietpartij afgelopen nacht in de De Clercqstraat is ook een voorbijrijdende tram geraakt. De inzittenden zijn op de grond gaan liggen. In de tram zijn geen slachtoffers gevallen. Bij de schietpartij is rond kwart over twaalf een 25-jarige man uit Zaandam doodgeschoten die kort daarvoor was uitgestapt of door de daders uit zijn auto was getrokken, zo stelt de politie. De Zaandammer is een bekende van de politie.

Door rondvliegende kogels zijn behalve een tram ook een auto, een supermarkt en twee bankgebouwen geraakt. De omgeving waar de schietpartij plaatsvond, was vanochtend nog steeds afgezet. Specialisten van de politie zijn nog ter plekke bezig. De politie is op zoek naar meer getuigen van de schietpartij.

De politie houdt rekening met meerdere scenario’s. Daaronder zit ongetwijfeld ook een liquidatie, zeker nu blijkt dat het 25-jarige slachtoffer een bekende is van de politie.

Getuigen hebben twee getinte verdachten op een motorscooter zien wegrijden richten Bellamystraat. Dit was mogelijk een motorscooter met drie wielen. Er zijn ook meldingen over een tweede persoon in de auto van het slachtoffer. De politie vraagt iedereen die relevante beelden heeft gemaakt, om die te uploaden op de website van de politie.

DeWestkrant