Jumbo komt, en Lidl ook

Bij het filiaal van Jumbo op de Baarsjesweg (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Het is op het moment passen en meten aan de Baarsjesweg. Af- en aanrijdende vrachtwagens, werklui met verfspatten op de kleding, en personeel -al in uniform- dat levensmiddelen in rekken over de stoep vervoert. Fietsers wachten geduldig, zij het geïrriteerd tot ze een gaatje zien waar ze tussendoor kunnen glippen richting Overtoom of Hoofdweg.

Morgen gaan ze tegelijk open, de Lidl en Jumbo.  “De goedkoopste van Amsterdam”, staat er op het bord op de stoep voor de Jumbo. De mannen op de stoep bij de Lidl zeggen desgevraagd dat natuurlijk hun supermarkt de goedkoopste is. “Gezonde concurrentie”, zegt woordvoerder Christine Braun van Lidl later. “Twee supermarkten naast elkaar is ook weer niet zo heel gek, dat zie je wel meer in Nederland. In winkelcentra zitten er soms wel drie verschillende.”

Ook bij Jumbo kijken ze er niet zo heel erg van op dat er twee supermarkten bij elkaar zitten. “We hebben ieder een heel ander assortiment, dus het is aan de klant wat die gaat kiezen”, zegt woordvoerder Maurice Nieuwland. Wel uniek noemt hij dat beide filialen tegelijk open gaan. “Dat hebben we niet zo heel vaak aan de hand.”

Buurtbewoners kunnen vanavond om 19.00 uur al een kijkje nemen in de Lidl. Jumbo trakteert morgen zijn nieuwe klanten op een appeltaart. De eerste driehonderd krijgen bovendien een bos bloemen. Lidl heeft dertien filialen in Amsterdam, waarvan vanaf morgen drie in West. Jumbo zit vanaf morgen met zeven filialen in Amsterdam en opent dan zijn eerste winkel in West. Overigens zoeken beide filialen ook nog personeel. Kijk hier voor Jumbo en hier voor Lidl.

DeWestkrant