De Ronde van de Orteliusstraat komt terug

Foto: Bernadette Zevenhuizen
Hoogstins2024

Na twee jaar afwezigheid is het op 3 september eindelijk weer raak: hét fietsfestijn van De Baarsjes barst dan los. Je kunt rekenen op fun voor jong en oud! 

In de jaren vijftig van de vorige eeuw stond de Orteliusstraat bekend om een echte wielrenwedstrijd: de Ronde van de Orteliusstraat. Bewoners waren er trots op; van heinde en ver kwamen mensen kijken hoe in hun straat werd gekoerst door echte wielrenners.

Ronde 2.0  
Een paar jaar terug nam een groep buurtbewoners het initiatief om de ronde nieuw leven in te blazen. Dat leidde in 2017 tot een geslaagd fietsfestijn, inclusief wedstrijden en een buurtfeest. Een nieuwe traditie was geboren. Zowel in 2018 als 2019 kwam er een Ronde van de Orteliusstraat in nieuwe stijl. In 2020 en 2021 kon het wielerfestijn helaas niet doorgaan vanwege de corona-maatregelen, maar dit jaar krijgt de ronde ruim baan: op zaterdag 3 september komt de Ronde van de Orteliusstraat terug!

Fietsevenementen
De straat wordt dan weer autovrij gemaakt voor de buurtkoers: rondjes door de Orteliusstraat en het aangrenzende Rembrandtpark. Behalve een wielerkoers, zullen er ook allerlei andere fietsevenementen zijn. Zo is er de Grote Prijs Piet van Heusden, de regenboogtruiwinnaar en held van De Baarsjes. Daarnaast zijn er fietswedstrijdjes voor kinderen en volwassenen die niet heel hard rijden.

Speciaal kinderprogramma
Het programma begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. In de ochtend is er een programma voor de kinderen. Een greep uit het aanbod: een loopfietsrace voor de allerkleinsten tot vier jaar, een dikke banden- en steprace voor oudere kinderen, een jeugdwedstrijd  voor de grotere jeugd. In de middag komen de volwassenen aan bod met onder meer een criterium voor mannen en vrouwen. Kijk hier voor meer info en inschrijvingen.