‘Succesvolle titel’ over Oud-West opnieuw uitgebracht

Hoek Derde Kostverlorenkade/ Overtoom. De geschiedenis van Oud-West begint met het ontstaan van het voetpad van Amsterdam naar Sloten, de latere Heiligeweg en Overtoom. Foto: Patricia Jacob.
Hoogstins2024
Vanaf 15 augustus is De victorie begint in Oud-West van Ton Heijdra verkrijgbaar in een nieuwe druk. De auteur beschrijft hierin voor het eerst de volledige geschiedenis van deze populaire wijk; van het ontstaan van de polder en de bebouwing uit de 19de eeuw tot de stadsvernieuwing in de jaren zeventig en de komst van de stadsdeelraad in de jaren negentig. Het boek werd oorspronkelijk in 2002 uitgebracht door uitgeverij
René de Milliano. Daarna was het lange tijd bijna niet te krijgen.
Stadsboekwinkel Amsterdam vindt dat deze ‘succesvolle titel’ een nieuwe start verdient, ‘zeker gezien de vlucht die Amsterdam Oud-West met onder meer de opening van De Hallen genomen heeft’. De boekwinkel en uitgeverij besloot daarom een tweede druk uit te brengen. Aanleiding is het vijftienjarig bestaan van het bedrijf.
Sinds de Stadsboekwinkel op 1 augustus 2007 zijn deuren opende, heeft de zaak
‘een ongeëvenaarde’ collectie boeken over Amsterdam opgebouwd. De boeken zijn dagelijks te bewonderen in de winkel in Gebouw de Bazel aan de Vijzelstraat. In de toekomst hoopt de Stadsboekwinkel Amsterdam als specialistische uitgeverij nog meer uitgaven te brengen die Amsterdamse onderwerpen behandelen.
Breng je in augustus een bezoek aan de winkel, dat trakteert de jarige op een kopje Nespresso, met daarbij een ‘Eberhardje’. Deze koekjes zijn gebakken door banketbakkerij Holtkamp. Een deel van de ‘koekomzet’ gaat naar de stichting Hart voor je stad.