Nieuwe (derde!) Ronde van de Orteliusstraat is in september

(beeld: Bernadette Zevenhuizen)
Hoogstins2024

Na het succes van de afgelopen twee jaar keert de Ronde van de Orteliusstraat nieuwe-stijl weer terug in De Baarsjes. Op zaterdag 7 september is de nieuwe editie er.

Voor die gelegenheid wordt de straat weer autovrij gemaakt voor de buurtkoers: rondjes door de Orteliusstraat en het aangrenzende Rembrandtpark. Wielerkoersen waren er in de jaren vijftig door de hele stad, maar werden verboden omdat ze te gevaarlijk werden.

Nu zijn de rondes van de Orteliusstraat en de onlangs voor het eerst gehouden Ronde van de Westerstraat weer in ere hersteld. Behalve een wielerkoers, worden er ook allerlei andere fiets-evenementen gehouden. Zo is er de Grote Prijs Piet van Heusden, de regenboogtruiwinnaar en held van De Baarsjes, maar er zijn ook fietswedstrijdjes voor kinderen en volwassenen die niet heel hard rijden.

Een greep uit het programma dat begint om 12.00 uur en duurt tot 20.00 uur. In de ochtend is er een programma voor de kinderen. Eerst is er een loopfietsrace voor de allerkleinsten tot vier jaar, een KidsRace voor kinderen onder de zeven en voor de ouderen is er een dikke bandenrace. Voor de grotere jeugd is er een talentenrace.

In de middag komen de volwassenen aan bod, met een criterium voor mannen en vrouwen. Tenslotte is er een afterparty in MidWest aan de Cabralstaat.

DeWestkrant