Pizza Beppe: nu ook in West

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Als West iets in overvloed heeft, dan is het wel pizza. Desondanks opent Pizza Beppe op 1 augustus zijn vierde Amsterdamse restaurant op de Nassaukade.

Van alle pizza’s die in West worden gebakken, kun je met gemak de straten van Volendam, Edam én Marken plaveien. Maar wie het huidige aanbod nog niet genoeg vindt, zou op 1 augustus koers kunnen zetten naar Oud-West. Op die dag maken de pizzabakkers van Pizza Beppe namelijk hun eerste creaties aan de Nassaukade.

Napels
‘Beppe’, de troetelnaam van de Italiaanse modekoning en stijlicoon Giuseppe Modenese, is zeker geen groentje. De keten heeft al twee filialen in Utrecht en drie in Amsterdam (Zuid, Oost en Centrum). Natúúrlijk eet je hier niet een of ander standaard pizzaatje, maar word je een ‘authentieke pizza’ in het vooruitzicht gesteld. Eentje die ook nog eens is gemaakt volgens een recept uit Napels, de geboortestad van de pizza. Wat dat betreft lijkt Beppe op nieuwkomer nNea in de Bilderdijkstraat. Al heeft nNea naar eigen wél ‘scientific elements’ aan het traditionele recept toegevoegd.

Strikte regels
Wat Beppe van andere pizzeria’s onderscheidt is, is dat de zaak als eerste in Nederland is toegelaten tot Associazione Verace Pizza Napoletana, de instelling die waakt over de echtheid en kwaliteit van de Napolitaanse pizza. Om als restaurant bij deze club te komen, moet je pizza voldoen aan strikte regels. Eenmaal uit de steenoven moet de pizza bijvoorbeeld twee keer kunnen worden gevouwen zonder te breken.

Dolce
Tussen de échte Napolitaanse pizza’s van Beppe zitten verschillende varianten van de pizza margherita, je weet wel: die ‘oerpizza’ met mozzarella en tomaat. Verder zijn er de usual aspects als de Quattro Stagioni, Capricciosa en Quattro Formaggi, maar er is ook een veganistische pizza met bospaddenstoelen, tijm, rode ui en knoflook (13,95 euro). Voor na is er tiramisu, ijs of affogato. Kijk, en dat vind ik nou jammer. Behalve pizza heeft Napels ook waanzinnig lekkere zoetigheden, zoals een babà, een in rum gedrenkt cakeje, of de sfogliatella, een schelpvormig deeggebakje gevuld met room of ricotta en sinaasappel. Met dit soort dolce zou ik dolgraag de straten van Volendam, Edam én Marken willen plaveien.

https://pizzabeppe.nl