Voor wielrenners, zondagsfietsers én kinderen: Ronde van de Orteliusstraat

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

De Baarsjes maakt zich weer op voor De Ronde van de Orteliusstraat. Het fietsfestijn vindt plaats op zaterdag 9 september. De start is -uiteraard- in de Orteliusstraat, die dan autovrij wordt gemaakt. Het parcours loopt deels door het Rembrandtpark. 

Op het programma van deze vijfde editie staan wedstrijden en tochten voor jong en oud. Voor hardcore wielrenners én voor liefhebbers van een kalm stukje fietsen. Rennen kan ook, want er is voor lopers een run van 1 of 5 kilometer. Voor kinderen is er een loopfietsrace, dikke bandenrace en steprace. Iedereen kan meefietsen met De Tagerijn Fietskaravaan of met de Zondagsrijders. 

De lat ligt veel hoger bij de strijd om de Grote Prijs Piet van Heusden, vernoemd naar de legendarische oud-wereldkampioen en buurtgenoot die in januari overleed op 93-jarige leeftijd. Van Heusden speelde een belangrijke rol toen in 2017 de wielerklassieker uit de jaren vijftig nieuw leven werd ingeblazen. In zijn jonge jaren had hij de straatrace in De Baarsjes verschillende keren gereden. 

Meer informatie en het programma op Instagram

DeWestkrant