‘Bomen Cabralstraat onveilig’

Als het aan portefeuillehouder Fenna Ulichki ligt, worden alle iepen in de Cabralstraat (Baarsjes, tussen Mercatorplein en Vespuccistraat) gekapt. Nu de straat open ligt, blijken de bomen fragieler dan gedacht.

Eerst was het nog de bedoeling dat de bomen behouden bleven bij de herprofilering van de straat. Zo zou oud riool blijven liggen om de wortels niet te veel te beschadigen.

 

Vijf bomen zijn al gekapt, toen bleek dat ze door snoeien en graafwerkzaamheden instabiel werden, aldus de portefeuillehouder in een bewonersbrief van 25 augustus. Zes iepen zijn minder gevaarlijk, maar moeten gesnoeid worden, omdat ze anders omwaaien.

Het stadsdeel heeft er boomdeskundigen bijgehaald, die concludeerden dat door het snoeien de bomen weer bevattelijker worden voor ziekten. Ulichki wil daarom ook deze bomen laten weghalen en vervangen door nieuwe aanplant die ‘al een redelijk grootte heeft’.

Vanavond (dinsdag 2 september) is in MidWest om 20.00 uur een bijeenkomst waar bewoners van de Cabralstraat en de Vespuccistraat hun mening kunnen geven over wat er moet gebeuren met de iepen.